Гледат мярката за отстраняване от длъжност на кмета на Садово

София /КРОСС/ На 17 септември / петък / от 9.30 часа в зала 2 на Окръжен съд Пловдив ще се разгледа молбата на кмета на гр. Садово Марин Йосифов за отмяна на наложената му мярка отстраняване от длъжност.
Срещу него е повдигнато обвинение за извършено през периода м. март 2009 г. - юни 2010г. престъпление по чл.304б, ал.1, НК - търговия с влияние по отношение на длъжностно лице от Общинската администрация - член на Комисия по провеждане на открита процедура за възлагане на обществена поръчка.
Припомням : На 08.07.2010 г. Пловдивският окръжен съд го отстрани от длъжност като намери, че са налице всички основания, предвидени в чл. 69 ал. 1, НПК затова. Йосифов е привлечен като обвиняем за умишлено престъпление от общ характер, извършено във връзка с работата му, и има достатъчно основания да се счита, че служебното му положение ще създаде пречки за обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото. Съдът тогава счете, че предвид началния етап на разследване и необходимостта от събиране не само на писмени, но и на гласни доказателства, чрез провеждане на разпити на лица, намиращи се в пряка служебна обвързаност от обвиняемия, изпълняващи служебни задължения в Общинската администрация Садово, продължаващото пребиваване на обвиняемия на местоработата му ще затрудни разследването.

/ДК/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа