Божидар Димитров: Вярвайте в българското образование

Бургас /КРОСС/ Министър Божидар Димитров бе специален гост на тържеството за откриване на новата учебна година в ОУ"Св.св.Кирил и Методий" в Созопол, съобщи "Бургас нюз". Той откри учебната година с приветствие към учениците, учителите и родителите, като им пожела да вярват в българското образование и да бъдат отговорни пред бъдещето.

"Самият аз съм бил ученик в това училище, дори две години бях знаменосец и ви уверявам ,че това е мястото, където ще получите най-доброто образование", заяви министър Димитров и допълни шеговито: "След като аз, възпитаникът на созополското училище, станах министър, сигурен съм че сред вас има бъдещ премиер." Министърът подари на децата от предучилищните групи и първолаците библия за деца.

В своето приветствие кметът на община Созопол Панайот Рейзи подчерта отговорността на възрастните да помагат на децата по пътя на познанието и да създават добри условия за тяхното образование, за да са достойни конкурентни на своите европейски връстници. Всяко дете от предучилищните групи и учениците от първите класове получи книжка с любими народни приказки с послание от кмета. Панайот Рейзи с лични средства обзаведе учебната стая на един от вторите класове.

На тържеството присъстваха бивши директори на созополското училище, общински съветници и общественици. Сред гостите бяха и депутатът от ГЕРБ Галя Милева и областния управител Константин Гребенаров. След тържественото откриване на учебната година официалните гости разгледаха обновеното училище и посетиха стаите на първолаците като им пожелаха успешен старт по пътя на образованието.

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа