Шестима кандидат-кметове за Вировско

Враца /КРОСС/ Шестима кандидати за кметове на врачанското село Вировско са регистрирани в Общинската избирателна комисия, съобщи Мария Генова- председател на ОИК, цитирана от Враца плюс.

Кандидат на ГЕРБ отново е Нанко Илиев Тодоров, който на местните избори през 2007 година не успя да спечели в конкуренция с Илия Гайдарски.
БСП издигна кандидатурата на Мая Вълова- дъщеря на бившия кмет на Вировско Цветан Христов.
НДСВ са определили Цветлана Димитрова като своя партийна кандидатура. Димитрова в момента е временно изпълняващ длъжността кмет на Вировско с решение на Общински съвет-Враца. Тя е и дългогодишен секретар във вировското кметство.
Синята коалиция е номинирала Илинка Маринова- съпругата на покойния кмет Илия Гайдарски.
ДПС залага на безпартийна кандидатура- тази на Богомил Вълчев.

Войводите пък, залагат на младостта. ВМРО - Българско национално движение издига кандидатурата на Йонко Георгиев Христов Двадесет и девет годишният войвода е най-младият сред шестимата претенденти за кметският пост във врачанското село.
"На фона на тоталното обезлюдяване и застаряване на българските села, ние предпочетохме да се доверим на един млад човек, който с присъщата си енергия да се заеме с решаването на проблемите на Вировско", заявиха от ръководството на ВМРО - БНД във Враца.

След изтегления жребии в Общинската избирателна комисия №1 се падна на кандидата на ГЕРБ Нанко Тодоров, Йонко Христов ще бъде с № 2 в интегралната бюлетина, № 3 е за Цветлана Димитрова от НДСВ, кандидатът на ДПС Богомил Иванов ще бъде с №4, № 5 е за кандидата на БСП Мая Вълова и № 6 е за Илинка Маринова- кандидат на Синята коалиция.

Частичните местни избори за кмет на село Вировско, ще се проведат на 16 октомври 2010 година.


/АС/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа