×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Бившият шеф на ВМА ген. Стоян Тонев става зам.-кмет на София

Бившият началник на Военно-медицинска академия (ВМА) генерал Стоян Тонев става зам.-кмет на София. Предложението е на столичния кмет Йорданка Фандъкова, като предстои то да бъде одобрено от Столичния общински съвет. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община Стоян Тонев ще поеме общинското здравеопазване и социалните дейности.Той ще отговаря за АГ болниците "Шейново" и "Света София", както и за четирите градски многопрофилни лечебни заведения. Освен това под негово ръководство ще са и всички 25 ДКЦ-та (бившите поликлиники), медицинските центрове, четирите болници за долекуване и рехабилитация и кожно-венерическия диспансер.

В ресора на ген. Тонев ще са и грижите за всички домове за деца и възрастни хора, както и за дневните центрове за хора с увреждания.

Стоян Тонев е ръководил ВМА 12 години и е считан за един от най-добрите мениджъри в здравеопазването са аргументите да бъде предложен на поста.

Столичната общи ще отдели над 35 млн. лева за здравеопазване и около 31 млн. лв. за социални дейности през тази година. Това е заложено в проектобюджета на общината, който предстои да бъде одобрен на 6 февруари от Столичния общински съвет.До момента за здравеопазването и социалните дейности отговаряше Албена Атанасова. Тя няма да бъде уволнена, уточниха от пресцентъра на Столична община. Атанасова ще продължи да отговаря за хората с увреждания.

Станете почитател на Класа