×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 269

Камерън: Новата имиграция от България и Румъния е в разумни граници

Британският премиер Дейвид Камерън заяви, че броят на българите и румънците, които са пристигнали във Великобритания след отпадането на последните ограничения за работа в страната, е "в разумни граници". В опит да потуши бунта в партията си по въпроса за имиграцията, британският премиер Дейвид Камерън призна, че симпатизира на недоволните, но не може да възстанови в предишния им вид ограниченията за достъпа на българи и румънци до британския трудов пазар.В интервю за ББС премиерът заяви, че според него имиграцията във Великобритания е прекалено висока, но призна, че след отпадането на ограниченията на 1 януари притокът на българи и румънци е бил в границите на разумното. Камерън призова няколкото десетки членове на своята партия, които обявиха, че тази седмица ще гласуват против законопроекта за имиграцията, да не подлагат на риск въвеждането на предвидените от законопроекта мерки, тъй като те осигуряват "много чувствително" намаляване на общия брой на имигрантите на Острова.

Законопроектът предвижда ограничаване на възможностите за обжалване на решенията на британските власти за екстрадиране на нелегални имигранти и на достъпа на нелегалните до здравни и социални услуги. Миналата седмица правителството се е опитало до упражни натиск върху недоволните консерватори, включително чрез индивидуални срещи на министри с някои с тях, съобщава вестник "Телеграф".

"Ивнинг стандарт" цитира интервю на лидера на "бунтовниците" Найджъл Милс, в което той подчертава, че не се стреми към провал на законопроекта, а към затягане на предвидените мерки. Британският премиер каза още, че ще настоява при евентуално следващо разширяване на ЕС свободното движение на работна ръка от новите към старите страни членки да се допуска само след като в новите държави бъде достигнато определено ниво на икономическо развитие.

Камерън каза още, че разбира защо хората подкрепят евроскептичната и популистка Партия на независимостта на Великобритания на Найджъл Фараж, за която някои социологически проучвания прогнозират, че може да получи повече гласове от консерваторите на евроизборите през май.

Станете почитател на Класа