Цветанов и днес пред съда, този път за подслушване

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще се яви днес в Съдебната палата. Този път Софийски градски съд (СГС) ще гледа делото срещу зам.-председателя на ГЕРБ, по което той е подсъдим за т.нар. „мобилно подслушване".
Делото беше спряно заради имунитета на Цветанов, но след като той се отказа от него, СГС го насрочи за края на януари. По делото бившият вътрешен министър е подсъдим с тримата бивши директори на СДОТО, след като на 3 февруари миналата година Софийска градска прокуратура внесе в СГС обвинителен акт срещу него, Сергей Кацаров, Камен Костов и Цветан Иванов. Тримата са обвинени в това, че за около три години, от февруари 2010 г. до април 2013 г., не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация.
Те не са създали регламент за използването на специализирана мобилна техника и не са осъществили контрол за правомерното прилагане на СРС-та. Цветанов пък трябва да отговаря пред съда за това, че като министър "съзнателно е допуснал" тримата директори да извършат престъпление.

Станете почитател на Класа