Изнудваният бизнесмен Александър Ваклин закова кметицата на „Младост” (ВИДЕО)

Няма заговор. Има поискани пари, има сигнал, има договорени пари, има дадени пари. Това заяви изнудваният от кмета на столичния район „Младост" Десислава Иванчева - Александър Ваклин. Той бе категоричен, че Иванчева сама си е поискала парите, сама е определила мястото и времето, по които да й бъдат дадени. „Има достатъчно доказателства срещу нея, уверявам ви. Те са неоспорими. Убеден съм, че тя е крайният получател на тези 250 000 евро", подчерта той пред Нова телевизия.

 

 

 

„Направих четири опита да си запиша час за среща с кметицата на район „Младост". На нито една от тях тя не дойде. Срещите се състояха, но на тях присъстваше длъжностно лице.„Седмица след седмица нашите служители се връщаха с различни оправдания защо нашата преписка не се пуска. Бяха я загубили, после се намери, после пак я загубили.

 

Пуснахме жалба към главния архитект на София. Те препратиха жалбата към Общински съвет, който образува изслушване на Иванчева. Общинските съветници са се опитали да вразумят госпожата, но съобщение така и не дойде. После пуснахме жалба до съда. Когато осъществихме контакт с кметицата, разбрах, че става дума за много пари", каза още бизнесменът. „Бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров е един от хората, с които се свързах, защото знаех, че могат да разговарят с кметицата.

 

Свързах се с него напълно случайно. Неговата роля бе чисто контактна роля", обясни Ваклин. „Веднага след като ми поискаха парите, подадох сигнал. Вярвам, че органите си вършат работата, видях как работят и не виждам проблем всеки един гражданин, когато види сериозен проблем, да се обръща към органите", каза още той. Що се отнася до обвиненията, че акцията срещу Десислава Иванчева е била прекалено показна, Александър Ваклин заяви, че тази показност е по вина на г-жа Иванчева. "Мястото, което си избра, не беше подходящо", отбеляза той.

 

 

 

https://www.vbox7.com/play:40713a11b2

Станете почитател на Класа