Дълбока тъмна нощ е, ламята е жадна за още …

Много късно снощи, в 22:31 часа, любимата (дез)информационна групировка на фондация “Америка за (унищожаване на) България” разпространи скалъпената от други “български медии” лъжа, за поредния грабеж на Топлофикация София от софиянци. Но нека видим, как точно се случи това и какво “медиите и журналистите” НЕ направиха, за да разобличат постоянните крадци?

 

 

Направи ли някой от тях нещо, за да провери, потвърди или опровергае твърденията на Топлофикация за оправданието, че е поискала от клиентите си да платят с 23% по-високи сметки, отколкото за март 2017-та? Ъ-ъ! За тях това е прекалено трудно?

 

 

 


Ето защо се налага това да сторим ние? Сравняваме температурите в София, за посочените два месеца. Всеки би могъл да намери подобна информация на много места в интернет, но ето един от тях:

 

 

Графиките показват, че не само че НЯМА понижаване на средната температура с цели 3°, а даже може със сигурност да се каже, че през настоящата година март е бил по-топъл с 1°-2°.


Но това не е всичко! Ще използваме и един косвен метод, за доказване на лъжите на Топлофикация София и обслужващите я “медии”. За целта ще разгледаме в динамика борсовите цени на електроенергията у нас, за първите ЧЕТИРИ месеца (до 22-ри април, включително) на последните ТРИ години. Както по дни, така и по месеци, на фоновата, в жълто-оранжеви оттенъци, графика:

 

И на децата от детската градина е ясно, че при застудяване следва повишено ползване/търсене на електроенергия. Все пак не цяла София е клиент на Топлофикация? Повишеното търсене неизменно води до повишаване на цената на тока. Безпристрастните числа от горната графика, взети от сайта на енергийната борса, говорят точно обратното, за март 2018-та спрямо март 2017-та.

В заключение ще кажа само, че политико-медийно-енерГЕПИйната мафия си върши своята работа, като съчинява и

неуморно разпространява лъжите за грабежите си, от всички нас. Те разчитат на вас, че няма да разпространите това ЕДИНСТВЕНО разобличение на поредното им престъпление. Така догодина ще имат основание за още по-героични посегателства.

Анадъм?

 

Станете почитател на Класа