Министър Красен Кралев: Проверката в БФС ще приключи до края на януари

 

Министърът на спорта обеща докладът да бъде публичен, защото интересува много хора. Ние искаме да инвестираме още повече пари детско-юношеския футбол и ако има грешка, тя да се отстрани, коментира още Кралев.

Проверката на Българския футболен съюз (БФС) за разходването на държавни средства, която Министерството на спорта разпореди, трябва да завърши до края на януари. Това каза министърът на спорта Красен Кралев.

Според него през 2019 г. са се случили много неприятни неща в българския футбол.

"Ние сами влязохме в капана, дълго време английските медии подготвяха обществеността, че ще има такива случки. Това доведе до сътресения, след които се стигна и до оставката на Боби Михайлов", коментира Кралев в предаването "Тази сутрин" по Би Ти Ви.


По думите на министъра на спорта до момента са проверени около 300 клуба, като предстои подобно нещо в още около 200.

"За проверките на полицията не мога да коментирам, нашата проверка е изключително мащабна. Започнахме буквално две седмици след срещата България - Англия и проверяваме всички средства, които са отпускани от държавата на футболния съюз. Очаквам да приключи в края на януари, защото проверяваме абсолютно всичко, включително дали са проведени правилно процедурите, дали са произведени всички артикули", добави Кралев.

Министърът на спорта обеща докладът да бъде публичен, защото интересува много хора.

"Ние искаме да инвестираме още повече пари детско-юношеския футбол, така че няма как да не се провери. И ако има грешка, тя да се отстрани", коментира още Кралев.

Според него няма нужда Законът за спорта да бъде изменян и да се въведе мандатност на президентите на отделните федерации. "Коментирали сме го много, но не може заради една или две гнили ябълки да се отнема възможността кадърни ръководители да продължават, малко е спорно. Не искам да коментирам конкретно, защото има федерации като художествената гимнастика, джудото, бокса и други, които работят много добре."

 

 

 

Станете почитател на Класа