Отвлякоха 33-годишен мъж в София

33-годишният Борислав Атанасов, един от собствениците на „АКБ Пропърти” е бил отвлечен снощи от трима маскирани.
Около 23.00 часа снощи, в дежурната на СДВР е бил получен сигнал за мъж, насила качен в автомобил, съобщиха от пресцентъра на МВР. По първоначална информация, трима неизвестни мъже, облечени с тъмни дрехи, с качулки на главите и дъждобрани, двама от които въоръжени с пистолети със заглушител, нападнали и насила качили в джип “Мерцедес” 33-годишният мъж. Инцидентът станал пред дома му в столичния кв. “Симеоново”.
33-годишният Атанасов е известен на полицията. Той е регистриран за противозаконно отнемане на автомобили, грабежи и притежание на взривни вещества. На мястото на инцидента веднага е била изпратена дежурно-оперативна група от СДВР. Извършен е оглед, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели.
Образувано е дознание. Работата по случая продължава.
Две са основните версии, по които работи полицията в случая с отвлечения снощи в София мъж. Това каза пред Агенция „Фокус” генералният комисар на МВР Павлин Димитров. Работи се по версиите за класическо отвличане с цел получаване на откуп и отвличане с цел уреждане на финансови взаимоотношения. Все още се изясняват контактите и връзките на отвлечения. Комисар Димитров потвърди, че отвлеченият е собственик на строителна фирма и управител на "АКБ Пропъртис".
Отвлеченият в София мъж е криминално проявен. Това каза пред Агенция „Фокус” зам.-градският прокурор Роман Василев. Той обясни, че се работи по всички версии, свързани с отвличането на мъжа.
Отвличанията продължават и за по-големи и за по-малки суми. Това става професия, тъй като няма задържани за отвличане. Полицията не може да се справи с проблема и похитителите се чувстват безнаказани. Докато новият министър не овладее положението, нищо няма да се оправи. Това каза пред Агенция „Фокус” Иван Бояджиев, експерт-консултант по сигурността към Столична община. Бояджиев потвърди информацията за отвлечения снощи в кв. „Симеоново”, както и самоличността му - Борислав Атанасов. Според Бояджиев до този момент не е искан откуп. Той допълни, че ако се иска откуп в такива случаи, то това става обикновено на втория-третия ден след похищението. Мотивите за отвличането може да са и разчистване на сметки, неизяснени отношения, борба за нови пазари. „Трябва да има осъдени за отвличания, за да има ефект от борбата с тази порочна практика”, коментира Бояджиев.
По отношение на отвлечения бизнесмен Вене Сотиров Бояджиев уточни, че до този момент няма никаква информация за изхода от този случай.



Борислав Стоянов Атанасов е на 33 години, роден на 28 февруари 1976 г. Справка в информационната система „Апис” показва, че той има дялово участие и е един от собствениците на фирма „ АКБ Проперти”, с предмет на дейност строеж или обзавеждане на недвижими имоти с цел продажба, търговия на едро и дребно, покупка и производство на стоки с цел продажба, хотелиерство и ресторантьорство, комисионна, спедиционна и лизингова дейност, превозна, рекламна, имформационна, програмна, импресарска, международен и вътрешен туризъм, покупка, откриване на магазини за хранителни и промишлени стоки, външнотърговска дейност, внос- износ, реекспорт и всякакви други дейности, които не са забранени със закон.
Борислав Атанасов е и управител и съдружник в дружеството „А И Е" ООД. То е с предмет на дейност търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки.
33-годишният мъж е известен на полицията. Той е регистриран за противозаконно отнемане на автомобили, грабежи и притежание на взривни вещества.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа