Разбиха престъпна група за купуване на изпити в УНСС

Организирана престъпна група за купуване на изпити в УНСС е разкрита от антимафиотите, съобщи пресцентърът на МВР.
Проверява се дали групата е действала и в други висши училища.
Схемата включвала преподавател и посредници, а "услугите" стрували от 500 до 4 000 лева, информират от МВР.
Престъпната група е разкрита от служители на дирекция "Противодействие на организираната и тежката престъпност" в ГД "Криминална полиция" , които са работили съвместно с ОД МВР Благоевград под ръководството на прокурор от Софийска градска прокуратура. Престъпната група се е занимавала с купуване на изпити и семестриални заверки срещу заплащане, осигурявала е и явяване на кандидат-студентски изпити в УНСС от лица-дубльори на кандидат-студентите, посочват от МВР.
Измамите са извършвани с неистински лични документи. Като организатори на престъпния механизъм са установени преподавателят от УНСС П.И./49 г./ и посредникът Б.Т./37 г./. В схемата са участвали и посредници на по-ниски нива, които набирали студенти и кандидат-студенти, желаещи да се възползват от корупционната услуга.
П.И. и Б.Т. са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
УНСС излезе с позиция във връзка с информацията, че е “разкрита престъпна схема” в университета. В информация до медиите се казва: „Нито ректорът, нито който и да е член на академичното ръководство на УНСС нямат информация за случая."
По-късно ректорът на учебното заведение Борислав Бориславов съобщи, че задържаният с подкуп е преподавателят Петкан Илиев.

Станете почитател на Класа