Тежка катастрофа в Ростовска област причини смъртта на 21 души

Тежка катастрофа причини смъртта на 21 души в руската Ростовска област.
Местните власти отбелязаха, че на автомагистрала Ростов на Дон-Краснодар са се сблъскали автобус и цистерна за гориво. По предварителна информация шофьорът на камиона е навлязъл в насрещното движение и се блъснал челно в идващия автобус.
„Пострадали са осем души, шест от които се намират в болница в град Батайск, а другите двама в село Самарское. Състоянието на единия от тях е много тежко”, каза ръководителят на управлението по транспорт за областта Александър Каверзин.
Руският министър на вътрешните работи Рашид Нургалиев лично ще контролира разследването на причините за тежката катастрофа. Говорителят на ведомството каза:
„Нургалиев лично ще контролира разследването на причините за пътнотранспортното произшествие в Ростовска област. Той също така разпореди на ръководителя на департамента за осигуряване на сигурност по пътищата Виктор Кирянов да отпътува за мястото на инцидента, където да поеме контрола върху хода на разследването, а за предварителните резултати от него незабавно да докладва на вътрешния министър”.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа