Обявиха тримата заместници на министъра на правосъдието

Жанета Петрова от Върховния административен съд, Даниела Машева от Върховната касационна прокуратура и Христо Ангелов от Върховната административна прокуратура са тримата заместници на министъра на правосъдието. Това съобщи пред журналисти министър Маргарита Попова.
Попова е избрала и седемте магистрати, които ще участват в сформирания от нея магистратски съвет. Трима ще са съдии - председателят на Софийския районен съд Красимир Влахов, председателят на Административния съд на София област Анелия Ананиева, както и председателят на Окръжния съд в Пловдив Сотир Цацаров. В съвета влиза и следователката Бисерка Стоянова. От прокурорите членове на съвета ще са софийският районен прокурор Александър Налбантов, пловдивския апелативен прокурор Пенка Богданова и прокурорът от Върховната касационна прокуратура Красимира Колова.
Попова коментира, че нов НПК няма да има, а по-скоро ще се правят промени в настоящия. Според нея е възможно нов Наказателен кодекс да има, но след година-две. "Експертна метла" в министерството ще има след време, но само за тези, които не си вършат работата, каза министърът.
Случайното разпределение на делата в момента е катастрофа, каза Попова. Тя смята, че това трябва да става в рамките на всеки отдел. Попова е на мнение, че в магистратурата трябва да има специализирани отдели, всеки от които да се занимава с дела, засягащи различните престъпления.

/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа