Левски спечели Суперкупата на България след 1:0 срещу Литекс

Шампионът на България Левски спечели Суперкупата на страната след като победи носителя на купата Литекс с 1:0 на финала. Единственото попадение в срещата, която се игра на Националния стадион „Васил Левски”, отбеляза Седрик Бардон в 65-ата минута. Той нахлу в наказателното поле, първият му изстрел бе спасен от Голубович, но топката отново попадна в него и този път не сбърка. Три минути след попадението, Левски остана с човек по-малко след като Тиберканин бе изгонен заради грубо нарушение срещу Сандриньо в средата на терена. В 83-ата минута „сините” останаха с девет души на терена след като Владимир Гаджев получи травма, която не му позволи да продължи мача, а треньорът Ратко Достанич бе използвал правото си на три смени.
Двубоят започна с бавно темпо, като през първата част нито един от двата съперника не можа да създаде стопроцентова голова възможност и футболистите се оттеглиха на почивка при резултат 0:0. Първият шанс бе за Левски. В осмата минута Георги Христов стреля, но ударът му не бе достатъчно силен и Голубович успя да избие в ъглов удар. Три минути по-късно Тиберканин влезе в наказателното поле, но преди да стреля Йеленкович изби топката от краката му. В 18-ата минута Литекс създаде първото си положение – Михаил Венков напредна отляво, центрира успоредно на вратата, но Светослав Тодоров се размина с топката. Последваха силни изяви на Ивелин Попов. В 31-ата минута след негов изстрел от границата на пеналта топката мина на сантиметри от напречната греда. Това бе и най-сериозното положение за ловчанлии до този момент. В 36-ата минута Попов стреля с външен фалц, Петков обаче се справи и с тази ситуация. Две минути по-късно отново Попов бе в центъра на събитията. Той навлезе отляво, би силно, но вратарят на „сините” изби с крак.
В началото на втората част играчите на Литекс бяха по-активни. Янев стреля от пряк свободен удар от 28 метра, който по никакъв начин не затрудни Петков. В 53-ата минута Сандриньо закачи топката, но не успя да отправи удар, а топката излезе в аут. Две минути по-късно Ивелин Попов направи поредица от финтове, тръгна обаче да подава и сбърка. В този момент последва попадението за Левски, след което отборът на Ратко Достанич се окопити, макар и да остана с човек по-малко след червения картон за Тиберканин. Три минути преди края на редовното време зрителите станаха свидетели на грозни сцени. Зе Соарес падна на земята след съприкосновение с Кишишев. Занев се опита да го вдигне и се стигна до блъсканици между играчите на двата тима.


/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа