Няма да има дело срещу Цветанов за скандала с апартаментите на властта

Прокурор от Специализираната прокуратура е приключил проверката срещу бившия зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов заради скандала с апартаментите на властта и срещу него няма да бъде образувано досъдебно прозиводство, съобщава "24 часа".

Сигнала до прокуратурата беше подаден от сдружение "Боец", но позицията на прокуратурата в лицето на прокурор Валентина Маджарова е, че нужда от допълнително разследване няма.

От публикуваното постановление става ясно, че по преписката няма събрани доказателства за корупционни престъпления, извършени от бившия зам.-шеф на ГЕРБ.

Проверка има направена и от Софийската градска прокуратура, като тя е приключила още на 20 ноемврви минала година. Резултатите от нея също са за отказ от образуване на досъдебно производство.

Самата проверка на

Проверката на Специализираната прокуратура започна на 20 март миналата година по сигнал на БОЕЦ заради медийно разследване върху придобитите от тогавашния №2 в ГЕРБ, според което той е закупил в кв. "Изток" апартамент с асансьор, който стига до хола му, на цени значително по-ниски от пазарните. Впоследствие стана ясно, че и други кадри от ГЕРБ са си закупили апартаменти на преференциални условия.

Тогава КПКОНПИ също се намеси с проверка, но тя установи, че в случая не съществува конфликт на интереси. Въпреки това заради скандала Цветанов, заедно с няколко зам.-министъра и тогавашния министър на правосъдието и бивш шеф на парламента Цецка Цачева подадоха оставки по искане на премиера Бойко Борисов.

Днес при приемането на доклада на КПКОНПИ към бившия главен прокурор и настоящ шеф на комисията Сотир Цацаров беше отправен въпрос от БСП именно за конкретния казус с апартаментите на властта.

"Отчетният доклад не е вестник, отчетният доклад не е информационен сайт. Вие казахте, че в отчетния доклад не присъства терасата на Пламен Георгиев, съжалявам, че ще ви го припомня, но в отчетния доклад не присъстват и проверките за закупени недвижими имоти в град София на немалка стойност и от парламентарни представители, които са от вашата парламентарна група, затова нека да бъдем обективни, но пак го казвам отчетния доклад не е вестник", отговори на въпроса Цацаров.

Станете почитател на Класа