Възобновяват спрените дела срещу кандидат-депутатите

Всички дела, които са били спрени заради това, че подсъдими по тях са участвали в изборите за Народно събрание, ще бъдат възстановени. Това съобщи вчера заместник градският прокурор на София Божидар Джамбазов.
В началото на предизборната надпревара обвиняеми по различни дела, като Иван Иванов, обвинен по делото САПАРД, Пламен Христов и Ангел Галев (по-известни като братя Галеви) и Александър Томов, се явиха като кандидат-депутати и добиха имунитет, а делата срещу тях бяха прекратени.
Единственият процес, който засега няма да бъде възобновен, е този срещу бившия земеделски министър в кабинета на Иван Костов Венцислав Върбанов, който в момента е депутат от Синята коалиция. За да продължи делото срещу него, ще се наложи главният прокурор отново да поиска от Народното събрание да гласува свалянето на неговия имунитет. Прокуратурата е решила разследването срещу бившия депутат Тома Томов и прокурора Димитър Викентиев да бъде обединено в едно производство, като в момента работата по него се довършва и вероятно скоро ще бъде внесено в съда.


Станете почитател на Класа