Социалисти питат - защо Нинова е с охрана? От нас ли се пази?

Социалисти изригнаха срещу шефката им Корнелия Нинова заради днешния митинг в центъра на София, който трябваше да замени бузлуджанския събор. Снимки в социалните мрежи разкриха, че Нинова е вкарала охранителя си на първите редици, да я пази, а бесепарите коментират: "От кого? От нас, другарите си ли?". 

 

Всъщност от години Нинова ползва охрана и макар да има право на служебен автомобил, осигурен й от НСО, защото е лидер на парламентарна група, тя не разчита на държавните гардове и лимузини, а е наела свои. За пръв път този телохранител бе забелязан в началото на годината, като съпровождаше соцшефката дори във фризьорските салони. 

 

 

В края на 2019 г. тя разкри: "Още в първия ден от работата на Народното събрание отказах да ползвам служебна кола и шофьор като председател на парламентарна група. Веднъж съм информирана от Директора на НСО, че има данни за заплаха за живота ми и комисията предлага службата да ме охранява Отказах. И тогава, и сега смятам, че парите на хората не трябва да се харчат за това“, каза Нинова. Това означава, че гардът й е осигурен или от нейната депутатска заплата, или от партийната каса. 

 

 

Иначе днес ръководството на БСП отчита протеста си като успешен, докато опозицията в партията твърди пред Lupa.bg, че множеството наброявало едва около 3000 души и че заявените от шефката му 100 автобуса от страната всъщност били полупразни, защото мнозинството настоявало да се качи на самия връх и да празнува там.

 

Станете почитател на Класа