140 лв за доза кокаин по морето

Богати и финансово задоволени млади хора броят по 120-140 лева за доза кокаин, която се предлага по морето. В тайни частни квартири става размяната на коката, разкриха за БГНЕС бургаски полицаи.
Най-много върви в морските ни курорти, където през август е пикът на туристи от различни краища на света. Почитатели на този вид наркотик били руснаците, украинците, молдовците и българските новобогаташи, разкриват още спецполицаи. Екстази върви по 20 лева. Изследванията през последните няколко години свидетелстват, че е възможно да се развие зависимост към синтетичната дрога. Взимащите започват да чувстват нужда от такава таблетка, за да си вършат обикновената всекидневната работа. Зависимостта се изразява след по-продължително приемане на амфетамини, а когато те липсват, зависимият показва склонност към агресия и автоагресия, стига се до опити за самоубийство, някои от които успешни, припомнят лекари-специалисти.
БГНЕС припомня, че по последни данни хероинозависимите в България са около 50 хиляди, а от алкохол - около 300 хиляди. Стряскащ е фактът, че по груби изчисления зависимите в България са около половин милион. Информацията е на кореспондента на БГНЕС в Бургас.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа