„Индипендънт”: Изчезналият „Арктик Сий” може да превозва секретен товар

Изчезналият кораб „Арктик Сий” може да е превозвал не само дървен материал, но и някакъв секретен товар, пише британският вестник „Индипендънт”.
Кораби и атомни подводници на Военноморския флот на Русия се включиха в увеличаващите се усилия по издирването на съда и неговия 15-членен руски екипаж.
Експерти и представители на морски власти продължават да бъдат озадачени от изчезването на 4 000-тонния кораб, след последното му позициониране на 30 юли.
Според главния редактор на електронното издание „Морской Бюлетин - Совфрахт” Михаил Войтенко, корабът, плавал от Финландия за Алжир, може да е станал обект на нападение защото е превозвал и неизвестен товар, освен дървения материал на стойност 1 милион британски лири.
„Единственият смислен отговор е този, че корабът е бил натоварен тайно с нещо за което ние не знаем. Трябва да си спомним, че преди да бъде натоварен във Финландия, съдът е прекарал две седмици в док в Калининград. Сигурен съм, че тайният товар не са наркотици и няма криминален характер. Смятам, че той е бил нещо много по-скъпо и опасно”, каза Войтенко за руска телевизия.


/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа