Здравният министър Божидар Нанев: Фондът за трансплантации ще заработи до месец

Работата на фонда за трансплантации е въпрос на организация и до месец той ще заработи. Това каза вчера по бТВ министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев.
Министър Нанев припомни, че близо 1000 пациенти се нуждаят от трансплантация у нас. И уточни, че необходимите средства за всички болни са 96 млн. лв.
Според проф. Митко Цветков, национален консултант по трансплантации и шеф на клиниката по урология в Александровска болница, създаването на фонда ще реши проблема с трансплантациите у нас. „Той ще има дисциплиниращ ефект върху работата на лекарите“, обясни пред „Класа“ Цветков.
По повод критиките на ЕС за корупция в здравеопазването, министър Божидар Нанев каза, че тази борба ще трябва да бъде проведена на всички фронтове и съвместно с всички останали ведомства. Вчера Нанев се срещна с проф. Агис Тсурос, който е у нас във връзка с представяне на кандидатурата си за регионален директор на Световната здравна организация (СЗО). На нея министърът посочи, че страната ни очаква помощ от СЗО за набавяне на ваксини за новия грипен вирус А(H1N1).

Станете почитател на Класа