Премиерът отпътува на първата си работна визита в Брюксел

Министър-председателят Бойко Борисов отпътува на първата си работна визита в Брюксел, съобщиха от правителствената информационна служба.
Днес той ще разговаря с директора на ОЛАФ Франц-Херман Брюнер, председателя на ЕНП Вилфрид Мартенс и председателя на групата на ЕНП в Европейския парламент (ЕП) Жозеф Дол. В четвъртък, 10 септември, премиерът ще има работни срещи с председателя на ЕП Йежи Бузек и с еврокомисаря по околната среда Ставрос Димас. Утре следобед е работната среща на премиера Бойко Борисов с председателя на ЕК Жозе Барозу в Европейската комисия.
В рамките на визитата поредица от срещи ще проведат членовете на българската делегация, която придружава премиера в Брюксел. Днес и утре вицепремиерът Цветан Цветанов и министърът на правосъдието Маргарита Попова ще се срещнат с генералния секретар на ЕК Катрин Дей и с еврокомисаря по въпросите на правосъдието, свободата и сигурността Жак Баро.
В Брюксел министрите Росен Плевнелиев и Нона Караджова ще разговарят с еврокомисаря по регионалната политика Павел Самецки и ще проведат срещи в Генерална дирекция „Регионална политика” в ЕК.
С еврокомисар Самецки ще разговаря и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Програмата му предвижда още срещи със зам.-председателя на ЕК Гюнтер Ферхойген и с еврокомисаря по енергетиката Андрис Пиебалгс.
Земеделският министър Мирослав Найденов ще проведе работни срещи с генералния директор на дирекция „Земеделие и развитие на селските райони” в ЕК Жан Люк Демарти и с еврокомисарите по здравеопазването и по морско дело и рибарство Андрула Василиу и Джо Борг.
В делегацията, водена от премиера Бойко Борисов, са още външният министър Румяна Желева, секретарят на Съвета по управление на средствата от ЕС Юлиана Николова, както и посланикът и постоянен представител на страната ни в Брюксел.
В отсъствието на министър-председателя функциите му ще поеме вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа