Общините в пловдивска област ще могат да закриват депата си безвъзмездно

РИОСВ-Пловдив уведоми общините в областта за възможностните за безвъзмездно финансиране на проекти за закриване на общинските депа и изграждане на регионални системи за управление на битовите отпадъци, съобщават от пресцентъра на РИОСВ- Пловдив.
В писмата до всички кметове на общини в областта е посочено, че закриването на депата, които не съответстват на изискванията се подпомага от държавния бюджет под формата на субсидия. За безвъзмездно финансиране от оперативни програми общините или регионалните сдружения за управление на отпадъци могат да кандидатстват също с проекти да изграждане на регионални системи за управление на битови отпадъци или на регионални съоръжения за предварително третиране на битовите отпадъци. В постановлението са посочени още сроковете за подаване на проектноте предложения и условията, на които трябва да отоварят.
В писмата е посочено, още, че до 1 октомври общините трябва да уведомят РИОСВ-Пловдив за предприетите от тяхна страна действия за подготвяне на проектни предложения за финансиране на закриването на депата за отпадъци.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа