Премиерът Борисов прие президента на Европейските олимпийски комитети Патрик Хики

Министър-председателят на България Бойко Борисов се срещна с президента на Европейските олимпийски комитети Патрик Хики и с водена от него делегация, която е на посещение у нас по повод заседанието на Изпълнителния комитет на организацията в София.
На срещата освен него присъстваха вицепрезидентът на МОК Ламбис Николау, вицепрезидентът на ЕОК Александър Козловски, генералният секретар на ЕОК Рафаеле Паньоци и ковчежникът на ЕОК Кикис Лазаридис. Представители на българската страна бяха председателят на БОК Стефка Костадинова, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и министър Свилен Нейков. „Ние сме спортна нация и като такава правителството трябва да прави всичко необходимо, за да осигури по-добра олимпийската подготовка на спортистите си”, заяви премиерът. Той информира гостите за състоянието на спортните бази в страната, за предстоящото изграждане на многофункционалната спортна база в столицата и заяви увереността си, че въпреки тежката финансова криза, България може да се справи с проблемите в спорта.
Президентът на ЕОК Патрик Хики сподели от своя страна, че България трябва да се гордее с представянето на своите спортисти по време на олимпиадата в Пекин през 2008 г. По думите му страната ни е един от най-популярните членове на европейското олимпийско семейство. Премиерът получи в знак на уважение сребърен плакет на Европейските олимпийски комитети, лично надписан за него.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа