Герджиков: Няма да има борба за кметския пост

Няма да има борба за кметския пост. Въпросът ще бъде решен еднозначно и категорично още на първи тур, заяви и.д.кмет на София Минко Герджиков, предаде репортер на БГНЕС.
Герджиков посочи, че трябва да бъде запазен едномилиардния бюджет за столицата, като това може да стане по три начина - да се заложи мобилизация при финансирането по оперативните програми, да се търсят кредити, правителството да предоставя по-голяма целева помощ. Ако тези три условия бъдат изпълнени, няма да се наложи повишаване на данъците и работата на общината ще продължи в същото темпо. Въпреки това, дефицит е възможен, тъй като голяма част от решенията на СОС за продажба на терени и имоти на стойност 46 млн.лв. не се реализират. Общината реализира забавяне на плащания в размер на 15 млн.лв. по програмата за асфалтиране и плащанията на почистващите фирми.
Общината ще иска от изпълнителя на ремонта на „Цариградско шосе“ да заплати глоба или извърши ремонтни дейности, заради гаранционните повреди по булеварда. До края на годината нови улици няма да се асфалтират, тъй като бюджетът разполага само с 300 хил.лв за частично кърпене. Нощните линии на градския транспорт няма да бъдат пускани отново. До края на годината ще бъдат направени разширения на 5 детски градини и ще бъдат построени цели шест детски заведения. Парите за детските градини за 2009 година са 30 млн.лева. Остава проблем за общината голямата липса на места в район „Илинден“. Детската градина там ще бъде готова чак през май догодина. Вече беше направена първа копка на първото разширение за детско заведение. Детската градина „Латинка“ в жк. „Изгрев“ ще сдобие с нов спортен салон и сграда за 50 деца.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа