Полицейска операция за проверка на увеселителни заведения в столицата

17 автомобила са били принудително репатрирани, съставени са 10 акта и 21 фиша за неправилно паркиране при полицейска операция за неправилно паркиране пред нощни клубове и заведения в столицата тази нощ, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Снощната акция е осъществена в часовете между 22 на 18 септември до 6 часа днес и е обхванала проверки на питейни и увеселителни заведения на територията на столицата. В хода на операцията са проверявали самоличността на посетителите на заведенията за установяване на лица с криминалния прояви, непълнолетни, проституиращи, разпространители на наркотични вещества и обявени за издирване, а също и спазването режима на работа и работното време, начина на охрана, пропускателния режим. Проверявани са и автомобилите, паркирани наблизо, за изпълнение разпоредбите на Закона за движение по пътищата. В акцията участвали криминалисти, служители на “Икономическа полиция” и отдел “Пътна полиция”- СДВР и от четири столични районни полицейски управления.
В клуб на територията на “Студентски град” екипите не са установили нарушения в охраната. Сред проверените 130 посетители не е имало малолетни и непълнолетни или издирвани и криминално проявени. Четирима са били без документи за самоличност и са отведени в Седмо РУ, съставени са им актове по ЗМВР и са освободени. В хода на полицейската операция от служители на отдел “Пътна полиция”-СДВР са съставени 10 акта и 21 фиша за неправилно паркиране. Принудително са репатрирани 12 автомобила на наказателен паркинг, пет – два автомобила “БМВ”, “Форд Фиеста”, “АУДИ” и “Мерцедес”от “Студентски град” и седем в централната градска част -“Алфа Ромео”, “АУДИ-5” , “Фиат Уно”, “Шавролет АВЕО”, “Ситроен 3Х”, “Тойота” и “Опел”. Грубо отношение от страна на проверяваните спрямо служителите на реда не е констатирано. Наблюдението и полицейските мерки в районите на клубове и дискотеки ще продължат, съобщават от МВР.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа