Борисов: Който пипа полицай, двойно му се връща

Има едно неписано правило в света: Който пипа полицай, двойно му се връща, коментира след посещението си при ранения пернишки полицай Димитър Димитров премиерът Бойко Борисов.
Бойко Борисов съобщи, че състоянието на ранения служител на МВР се подобрява. Лично той е дал срок издирваните нападатели да бъдат задържани и то бързо. Министър-председателят определя Димитров като добър полицай, който си е вършил много добре работата. Но все пак признава, че в цял свят полицаи стават жертви на насилие. За пореден път премиерът обеща тежки санкции срещу нападатели на полицай. Той смята, че те трябва да получават двойно по-строги присъди, но от друга страна полицаи злоупотребили със служебното си положение, също трябва да получават по-сурови наказания.
Трябва законът да е много ясен – докоснеш ли полицай – в затвора, подчерта Борисов. Той се ангажира в рамките на месец да бъдат направени необходимите промени в Закона за МВР. Въпреки оплакванията на полицаи по отношение на строгите проверки на „Вътрешна сигурност“ премиерът заяви, че служители на реда могат да се оплакват от това колкото си искат. „Не са намерили църква, в която да се помолят. Ще ги гоня с „Вътрешна сигурност“ до край, защото това полицаи да вземат пари под всяко дърво в София или по магистралите няма да го има“, категоричен е премиерът. „Ще стоя лично зад всеки един полицай и ще го браня, но в никакъв случай няма да допусна рекет от страна на полицай върху гражданското общество“, предупреди той. Премиерът е убеден в невинността на осъдения служител от 9 РПУ Александър Александров. До Борисов все още не е достигнала информация за причините за полицейския протест, който ще се състои тази неделя на площад „Света Неделя“.

Двама от най-жестоките представители на пернишкия ъндърграунд са обявени за общодържавно издирване, след като в неделя пребиха антимафиота Димитър Димитров. Нападението е станало в центъра на Перник посред бял ден. Основната версия на разследването е разчистване на сметки заради работата на Димитров по организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Двамата биячи са Росен Ефремов и Йордан Харалампиев – Данчо Секирата. Тези имена карат много перничани да потръпват от ужас. Ефремов е съден многократно, познат е на полицията с разпространението на дрога, побоища, отвличания и изнудвания. Секирата е лежал в затвора за убийство. През май 2007 г. мащабна полицейска акция праща зад решетките Ефремов и още деветима мъже. Оперативният Димитър Димитров е основен мотор на разследването.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа