Димо Гяуров: Надделява становище, че следва да се подкрепи кандидатура на ГЕРБ

Събранията на СДС, ДСБ и останалите партии в Синята коалиция минаха, но въпросът за явяването на местните избори в София не намери ясни отговори. Сред нашите членове имаше предложения за издигането на кандидатура - било една или отделни - за различните политически сили. До този момент надви становище, че следва да се подкрепи кандидатура на ГЕРБ. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” народният представител от Синята коалиция Димо Гяуров като допълни, че е създадена работна група от СДС и ДСБ, която провежда разговори с ГЕРБ.
„Доколкото ми е известно подобни разговори са праведени още преди празниците. Действително днес-утре или в следващите дни предстоят срещи. Въпрос на дни е да се оформи окончателната позиция и тя да бъде обявена. Аз не съм далеч от мисълта, че и СДС и ДСБ, и като цяло Синя коалиция ще подкрепим кандидата на ГЕРБ”, каза още Гяуров. Според него, ако това е Йорданка Фандъкова, това ще стане още по-лесно. От друга страна той обясни, че според него всяка една политическа сила на едни такива важни избори трябва да издига собствена кандидатура и да взима участие в тях. „В случая е въпрос на политическа целесъобразност и даване на подкрепа за промяна.
Ръководството на Софийската организация на СДС ще съумее да аргументира позицията си достатъчно добре пред нашите членове и симпатизанти да вземат участие в тези избори. Давам си сметка, че някои от нашите най-твърдо линейни поддръжници дори няма да отидат до урните, защото няма да видят своя кандидат след кандидатите за кмет. Но общо взето в редиците на СДС и ДСБ, а и на останалите партии от Синята коалиция има разумни хора, които биха разбрали тази позиция за подкрепа на кандидата на ГЕРБ за кмет на София”, обясни още той.

/Агенция "Фокус"/

Станете почитател на Класа