Железчев: Пълномощното на Симеон не е отказ от наследство

Пълномощното, което твърди че притежава Симеон Сакскобургготски, не представлява отказ от наследство и не би могло да промени същността на делото за царските имоти у нас, заяви адвокат Атанас Железчев специално за БГНЕС. В съда той защитаваше позицията, че имотите не трябва да бъдат предоставяни на бившия премиер.
По-рано днес от пресслужбата на Сакскобурготски разпространиха вестта, че той разполага с пълномощно от 1999г. подписано от 5-мата негови родственици - Фердинанд Херцог фон Вюртенберг, Маргарет Люс- Бели дьо Шевини, Ойген Херцог фон Вюртенберг, Александер Херцог на Вюртенберг, Софи Херцогиня фон Вюртенберг, които го упълномощават да „да действа вместо нас по всички работи, които се отнасят до имуществото на царете Фердинанд и Борис в България.”
„В такъв случай той трябва да обясни защо всички имоти са записани на негово име и на името на Мария Луиза“ заяви адвокатът. Нито в делото за двореца във Враня, нито за останалите дворци или за връщането на горите е било представено такова пълномощно категоричен е той.
При продажбата на имот зад кино „Изток“ на княгиня Евдокия, обаче наследниците на княгиня Надежда са участвали според дела си, констатира експертът. Той припомни и материал във столичен всекидневник, който описва изумлението на наследник на княгиня Надежда от богатото наследство, за което не подозирал. В материала наследникът заявил и че очаква да бъде официално уведомен от съда за въпросното наследство.
Железчев заяви още, че очаква с нетърпение 30 септември - датата, която на която премиерът очаква от министерството на земеделието и храните цялостно становище за решение казуса с горите на Сакскобурготски, заяви той.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа