Холандци научиха бургаски полицаи как да разпознават фалшиви документи

32 полицейски служители от всички охранителни звена на Областна дирекция на МВР в Бургас преминаха специализиран двудневен обучителен курс, свързан с разкриването на фалшиви и подправени документи, съобщиха от полицията, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.
Курсът е преминал под методическото ръководство на холандски експерти от полицията в Амстердам, подпомагани от двама експери от главна дирекция «Гранична полиция». Лектори на занятията бяха служители от Базовата научно техническа лаборатория от Бургас, Варна, Сливен и Ямбол.
По време на обучението са обхванити теми, свързани с първичени и вторичен контрол на документи за самоличност, защити на хартията и при отпечатването на документи, способи за персонализиране на документи за самоличност, използване на скенери за документи, биометрия, пръстови отпечатъци, електронен паспорт и др. След полагане на изпит 32-та участници в двудневния обучителен курс получиха специален сертификат за придобити умения за разпознаване на оригинални ценни документи, връчен им лично от директора на Областната дирекция на МВР в Бургас гл. инспектор Милен Димитров и заместникът му гл. инспектор Калоян Калоянов.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа