Стоян Денчев: Трябва да се забравят скандалите в "Информационно обслужване"

На общото събрание на Информационно облсужване, което предстои ще бъдат избрани новите членове, каза председателят на Надзорния съвет на „Информационно обслужване” Стоян Денчев пред БНР.
Подозирам, че това ще е старият управителен съвет и един представител на финансовото министерство, на който да бъде възложено председателството на съвета на директорите, за да бъде в най-пряк досег до финансовия министър, допълни Денчев.Откакто съм председател на Надзорния съвет, от два мсеца насам започна да се нормализира работата на компанията. Сключват се договори, възстановява се системата на работата на компанията като координатор на информационната среда на министерството на финансите, заяви той. Не поддържаме певци, не си купуваме вратовръзки и кърпички, коментира Денчев, като припомни за какво е харчило предишното ръководство на "Информационно обслужване". Новото ръководоство в лицето на изпълнителния директор Чавдар Тодоров е стабилно, върши си работата и ще се впише в контекста на компанията. Ревизия се прави. Беше проведена една проверка от Държавната агенция по финансов контрол и имаше предоставен доклад без заключения. Този доклад го имам аз и ДАНС, тъй като те са го поръчали, поясни Денчев. Има нарушения, които са от административен характер и ДАНС и прокуратурата ги проверяват, обяви той.
Има случай, че в ДАНС в началото на годината са доставени комютри за хиляди левове, които не са платени. Някой е поискал компютри, и „Инофрмационно обслужване са ги доставили. Разкриха се злопупотреби в ръководителите на това дружество. До сега над 800 човека работят, но по указания на финансовия министър трябва да се направят съкращения. В дружеството работят големи специалисти. Самите хора предлагат да не се уволняват, но да работят на половин щат, за да могат да се върнат, след като отмине кризата, заяви Денчев.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа