Борисов разговаря с първите дипломати у нас на Франция, Германия и САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работни срещи с посланиците на Франция - Етиен дьо Понсен, на Германия - Матиас Хьопфнер, и с Джон Ордуей, шарже д’афер на САЩ, съобщиха от пресслужбата на правителството.
Предприеманите от правителството мерки за борба с корупцията и намаляване на ефектите от световната икономическа и финансова криза върху страната ни са част от обсъдените теми. Премиерът запозна гостите си с одобрения на последното заседание на Министерския съвет пакет от икономически мерки за възстановяване на българската икономика за периода 27 юли 2009 г. – 27 април 2010 г. Целта е да бъдат постигнати бързи, реални и устойчиви резултати за преодоляване на последиците от глобалната криза и възстановяване на икономиката ни през първите 9 месеца от мандата на Правителството на европейското развитие.
Утвърденият в началото на месеца график с неотложните мерки и действия в областта на съдебната реформа, организираната престъпност и корупцията формулира задачите, които трябва недвусмислено да демонстрират новата политическа воля за преодоляване на проблемите в критикуваните области, категоричен е министър-председателят. Планът за действие до декември т. г. включва законодателни, административни и организационни инициативи, които да гарантират продължаване на съдебната реформа и постигането на конкретни резултати в противодействието на организираната престъпност и корупцията. Премиерът Борисов посочи пред посланик Хьопфнер, че разговорите с немската компания RWE по проекта АЕЦ „Белене” продължават. Търсим възможно най-добрия и работещ вариант, защото без ясна финансова рамка адекватни решения не се вземат, заяви министър-председателят.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа