Александър Цветков очерта целите за развитието на транспортната политика

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков взе участие в срещата на министри на транспорта от Европа и Азия, която се проведе на 28 септември в рамките на 10-я транспортен форум на Турция, съобщават от пресцентъра на министерството на транспорта.
Темата на форума бе визията на страните от двата континента за бъдещето на транспортната политика. В своето изказване пред авторитетния форум министър Цветков очерта визията, основните цели в стратегията на страната ни по отношение развитието на транспортния сектори и запозна колегите си с някои по-важни проекти от оперативна програма „Транспорт”. В рамките на форума, министър Цветков проведе и двустранна среща с турския си колега Бинали Йълдъръм, министър на транспорта и съобщенията на Турция. В разговора бяха обсъдени някои въпроси и нерешени проблеми в сферата на двустранните ни транспортни връзки.
Двамата министри договориха провеждането в най-скоро време на заседание на смесена комисия по въпросите на транспорта и изразиха желанието си да развиват по-активно сътрудничеството в областта на морския транспорт и по-специално на фериботните връзки, както и в сферата на железопътните превози и инфраструктура.
Изразено бе също така и взаимното желание за търсене на общи решения на всички проблеми. Като съседни страни България и Турция са призвани да търсят прагматични подходи и взаимноизгодни решения на проблемите в духа на традиционното сътрудничество и приятелство между двете страни и народи.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа