Милети Орешарски: Поне 200 мобилни телефона има в момента в Софийския затвор

Това е поръчано от някого срещу някого, каза бившият директор на Софийския затвор Милети Орешарски пред БНР по повод телевизионното интервю на Будомир Куйович преди дни.
Има симбиоза между политика и престъпна дейност. В момента Куйович може да говори каквото си поиска, защото притежава това право по закон, посочи Орешарски. Куйович няма да понесе наказателна отговорност, защото тя ще бъде акумулирана в другата му присъда. дори и да говори истината как може товада се докаже и той това го знае добре. В нашата държава във всеки момент се изважда някакъв герой който прикрива нещо или изпълнява поръчка. Прав беше бившият министър на вътрешните работи Румен Петков като казваше Куйвоч, Муйович..., припомни Милети Орешарски.
Името на Куйович приковава вниманието и отвлича вниманието на службите от важните неща. Мобилните телефони незаконно се внасят и има поне 200 мобилни телефона в затвора. Така е и с наркотиците и с парите и не съм отричал, че не можем да се справим с това, подчерта Орешарски. Куйвоч го познавам от като дойде в нашия затвор. Тези хора, които Куйович каза, че са посещавали не е вярно. Аз не ги познавам, знам ги от медиите, но трябва да има документ за посещение. Аз говоря за Софийския затвор, Куйович говори и за Старозагорския затвор. Куйович е извеждан само са процесуално-следствени действия, което може да наложи само правосъдната власт, подчерта Милети Орешарски. Затворник не може да бъде извеждан от ДАНС, подчерта Орешарски.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа