Стойко Стоев: Фактите изнесени от Велчев се интерпретират недостойно

Фактите, които бяха изнесени от главния прокурор бяха интерпретирани по недостоен начин. Не съм дошъл да се оправдавам. Контактите ми с въпросното лице са във връзка с дейността по строителството на Центъра за лечение на деца с парезия, така обясни Стойко Стоев от Висшия съдебен съвет контактите си с Красимир Георгиев - Красьо от Плевен пред БНТ.
Той обясни, че е говорил с него по телефона и е запознал свои колеги с него в кафене. Не знаел обаче, че Красимир Георгиев е самия Красьо, до момента, когато той самият му обяснил, че става дума за същото лице. Тогава Стоев го посъветвал да изчака проверката на прокуратурата.
Според другият от тримата споменати, че присъстват в разпечатката от проверката на прокуратурата - Иван Димов, случаят е неприятен защото хвърля сянка върху ВСС. Стоев ме запозна с него и когато този човек разбрал, че Димов е от Сливен, започнал да му се обажда, за да реализира проекти. Димов обаче не искал такъв контакт и отклонявал разговорите. Според Димов не е възможно един човек да въздейства чрез разговор върху целия ВСС.
Според Стоев това, че техните имена се изброяват е случайно стечение на обстоятелствата и той не смята, че може да се говори за борба на лобита във ВСС.
Според Димов коментарите след вчерашното заседание на съвета са били, че нищо няма да излезе от това и той спомена като по - интересни проверката срещу представители на прокуратурата. Това е борба на лобита, които дискредитират ВСС, заяви Стоил Сотиров от Съюза на съдиите.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа