Бивш кандидат-кмет на Благоевград счупила витрината на македонския клуб в Благоевград

Бивш кандидат-кмет на Благоевград счупила витрината на македонския клуб в Благоевград
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.02.2023
  • Сподели:

Двама от задържаните за счупената витрина на Македонския културен клуб в Благоевград са общински служители, съобщи полицията.

 

 

Първоначално задържаните по случая са четирима - двама мъже и две жени. Пред екип на Би Ти Ви отговорност за счупената витрина пое изцяло една от дамите, която е бивш независим кандидат за кмет на Благоевград - Людмила Костадинова.

„Това всъщност не е просто вандалски акт. Това е изказване на позиция, относно македонския въпрос. Бяхме дълбоко потресени и възмутени. Българските граждани, които отидоха да изкажат почит към българския герой Гоце Делчев, бяха спрени на границата и недопуснати“, каза Костадинова.

 

 

 

„Моето решение се базира на принципа на реципрочност. След като в Северна Македония уволнят митничари, гранични полицаи, всички служители, които предизвикаха това стълпотворение в деня на поклонение пред Гоце Делчев, аз незабавно ще уволня двамата служители“, каза кметът на Благоевград Илко Стоянов.

На 4 февруари македонските власти не пуснаха нито български граждани, нито медии да влязат в Северна Македония, за да отразят честванията в Скопие на годишнината от рождението на Гоце Делчев.

Станете почитател на Класа