Земделският министър обсъди възможности за сътрудничество с Германия

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се срещна днес с Матиас Хьопфнер, новоназначен посланик на Федерална Република Германия у нас, съобщават от пресцентъра на министерството на земеделието и храните.
Министър Найденов информира за сключения договор за обновяването на ортофотокартата на страната с германската фирма „Юропиън спейс имиджинг” ООД. Договорът е за доставка на сателитни изображения, покриващи части от територията на Република България, обработени до цифрова ортофотокарта за нуждите на система за идентификация на земеделските парцели в страната, като стойността му е 3 997 758,90 лв. без ДДС, посочи министърът.
Посланик Хьопфнер изрази задоволството си от развитието на досегашните двустранни отношения в сектора, като подчерта като един от своите лични приоритети за мандата си в България разгръщането на сътрудничеството в областта на земеделието и селските райони.
Той подчерта наличието на ясно сегментиран пазар в Германия отворен широко за биологично произведени земеделски продукти, като посочи, че по негова информация страната ни има реални шансове да се впише много добре в тази пазарна ниша.Посланикът на Германия посочи и категоричния интерес на страната си към производството не само на масови, но и на качествени марки български вина, които при една добра маркетингова стратегия биха били много добре приети на големия немски пазар.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа