Мартин Димитров: Преди да оглавя СДС, партията приличаше на фирма от доклад на ОЛАФ

Нямам намерение да правя една партия от Синята коалиция, заяви лидерът на СДС Мартин Димитров по време на 19-тата Национална конференция на партията, предаде репортер на БГНЕС.
Той изтъкна, че СДС е фундамента на Синята коалиция, с политически партньори, в чийто редици в огромната си част хората са седесари. СДС е най-голямата партия в дясното политическо пространство, изтъкна още Димитров и обеща пред всички делегати на конференцията, че ще работи за разширяване на мостовете в дясното пространство и общи действия с все повече партии. От сега трябва да се започне работа за подготовката за явяването на партията на следващите местни избори, а заедно с другите политически партии в дясното пространство, трябва да се подготви кандидат за президент какъвто България заслужава, защото сегашното положение повече не се търпи, допълни Димитров. Ще бъде създадена академия за обучение на кадрите на СДС обеща той. Според него партията е фундамент на демократичната ни държава. Лидерът на партията заяви, че вече е приключил етапът, пред който тайните политически опоненти на СДС и откровените им врагове са се опитвали да реализират замисъла си за ликвидирането на първата демократична организация на България. Те публично и усърдно подготвяха почвата за отстраняването на СДС, докато задкулисни апартчици и стратези разиграваха бруталния сценарии за превземането на СДС отвътре, или за неговото елиминиране от политическата сцена. Той подчерта, че въпреки всичко, тези опити не са успели, като припомни, че преди да стане председател на СДС, партията е престанала да прилича на политическа организация и изглеждала като фирма от доклад на ОЛАФ. Тогава рейтинга на СДС е бил паднал под критичния минимум и именно затова Димитров се е кандидатирал за председател, за да предотврати опасността СДС да не е парламентарно представена. Лидерът на СДС заяви, че най-доброто развитие за България след последните избори е било, подписването на споразумението за управление между депутатите от Синята коалиция и ГЕРБ.
На 19 – тата Национална конференция на СДС се очаква да бъдат разгледани и обсъдени промени в устава на партията, да бъдат избрани ръководни длъжности, и да се насрочат вътрешно партийни избори. Близо 600 – те делегати на конференцията трябва да приемат и обща политическа резолюция в края на днешния ден. Засега политическите дискусии са спокойни.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа