Извънредният конгрес на ВМРО-БНД преизбра Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов е преизбран с 328 гласа. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО. В момента се гласува предложението за заместник-председател на организацията, предаде репортер на БГНЕС.
Бурно протича заседанието на извънредния конгрес на ВМРО-БНД, като се обсъждат промените в устава на организацията. 310 делегати от 12 области напуснаха залата, където се провежда извънредния конгрес. Освободиха досегашното ръководство на ВМРО-БНД, съобщи пред журналисти Борис Ячев от Националния съвет на ВМРО-БНД. Борис Ячев уточни, че напусналите делегати от 12 области в страната ще работят за свикване на нов конгрес на партията. Според Ячев има редица нарушения, които поставят под съмнение легитимността на решенията на извънредния конгрес на партията. Ячев съобщи още, че е направил предложение петимата депутати от ВМРО-БНД да не се кандидатират за ръководни постове на организацията. Само трима от бившите народни представители на ВМРО са приели това предложение, като сред тях не е Красимир Каракачанов. Борис Ячев посочи, че има редица нарушения – подмяна на делегати в последния ден преди конгреса, през вчерашния ден е имало делегати, които са имали баджове без имената на делегатите и населеното си място, снощи заседанието е било прекъснато, защото не е имало преброители. 382-ма са делегатите, които се намират в момента в залата, където се провежда конгресът. До този момент делегатите освободиха партийното ръководство, съобщи пред журналисти Красимир Каракачанов. Освобождаването на партийното ръководство е по процедурата за избор на нов председател на партията, уточни Красимир Каракачанов. Той съобщи, че избора на нов лидер ще бъде явен е решението на делегатите. Каракачанов съобщи още, че са приети и част от промените в устава на ВМРО-БНД. Делегат на форума съобщи, че не е прието предложението да бъдат избрани двама съпредседатели на организацията.
Днешното заседание на извънредния конгрес на партия ВМРО-БНД се провежда в Парк-хотел „Москва”, зала „Москва”. В момента кворумът е 526 делегати, които гласуват обсъдените вчера промени в устава на ВМРО. Дневният ред включва точката за освобождаването и избор на нови контролни органи на ВМРО-БНД, която ще бъде подложена на обсъждане, а след това и на гласуване. Днес делегатите ще изберат новото 11-членно ръководство на организацията и нейния председател. Двама са кандидатите за лидерския пост – досегашния председател Красимир Каракачанов и Славчо Атанасов, кмет на Пловдив. Заседанието протича закрито за журналисти.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа