Бойко Борисов: За съжаление 20 години от историята на тази държава са загубени

Не мога вече да се смея на тези хора, които казват, че ГЕРБ е тоталитарна партия, каза премиерът Бойко Борисов по повод на изказани подобни тези на конгреса на БСП.
Коя партия е правила атентати по църквите и вкарвала хората в концлагери, каза още премиерът Борисов пред Нова телевизия.
Вместо да гледаме конгреса на ВМРО, каква изненада очакваме от Станишев, Дончева, Стоилов, Червеняков. Да ги изкоментираме и да приключваме с тях. Грешка е една компартия, която е убивала хора да не е забранена, подчерта Борисов. Тези, които са убили дядо ми и искат сега прочит на историята. За съжаление 20 години от историята на тази държава са изгубени. А сега говорят, че ние разрушаваме държавата. Нека ги гледат хората и да видят защо ние трябва да управляваме. Ние обичаме хората и правим всичко в техен интерес и навсякъде в Европа ни обичат хората, категоричен беше премиерът. Същият този Станишев обясняваше с Петър Димитров, че в България няма криза, в момента има леки наченки излизане от кризата. Страни като германия САЩ имат над 8% дефицити. Станишев казва, че имало инвестиции, но големият процент от тях е в София и аз като кмет съм ги докарал. Точно, когато държавата е летяла надолу, те пишеха и казваха, че сме на 4.6% ръст, а ние сме били на 6% надолу. Те са знаели и са лъжели, подчерта Борисов. Хората отвън наблюдават, както и финансовите институциите какво правим в последните месеци, от както сме на власт и ни вярват. Има значение, че оставихме Иван Искров като управител на БНБ. Ако не са лъгали предишните не е обидно да се чувстваш, че си от най-бедната страна, но те са лъгали французите за корветите, а руснаците, че ще строим Белене. Пари за ремонт ние ще отделим след 2011 години за белгийските фрегати, които преди това са били френски, посочи Бойко Борисов. И Саркози и Берлускони проявиха разбиране за пачите яйца, на които сме сложени. Пречило му на Станишев Тройната коалиция - ами бъди мъж и направи правителство сам. Целта му е била да изкара 4 години. Аз сега поех тази отговорност, можех да си създам коалиция с РЗС или Синята коалиция и да си осигуря целия мандат. Да сте чули Сакскобургготски или Доган, само Станишев се обажда и затова си говорим него, аргументира се премиерът . Това, което остави Тройната коалиция е престъпление. Те са ни тикали в тоя хляб и вода, за което е казало Николай Василев на заседание на МС, че това ще се случи до края на годината, припомни премиерът. Има и такива тарикати, които са карали подчинените им да подписват неблагоприятни договори като бившите министри Петър Мутафчиев на транспорта и Асен Гагаузов на регионалното развитие. Много добре са знаели какво правят. Купени са стари и скъпи вагони и то след пожара във влака София – Кардам. Нека сега те да изгорят и да влязат в затвори, категоричен е премиерът Борисов.
Министър-председателят говори още и за по думите му, „творението” на Сергей Станишев – ДАНС. ДАНС е създадена, за да съсипе МВР в следствие на битката между Станишев с Румен Петков, каза той. Премиерът съобщи, че Зоя Димитрова 8бившото прес аташе на ДАНС и настоящ главен редактор на седмичника "Галерия" – бел. ред./ му е изпратила доклада, представен във вестника й. Оказа се, че такъв доклад е имало, само че той не е ходил нито при мен, нито където и да било – единствено в редакцията на вестника със същото име на разработката, за която става дума в него. Докладът е автентичен – това е една добре подготвена материя, заяви премиерът. Възложил съм три неща по него след разговор с главния прокурор. Първо дали е автентичен, второ - по кои от изброени в него материали има вече образувани прокурорски проверки. И трето по кои са прекратени прокурорските проверки и с какви мотиви. Борисов заяви, че ДАНС е събрана механично от три служби – финансовото разузнаване, НСС и военното разузнаване. В тези служби не са направени никакви реформи обаче. На питане дали МВР има подобни разработки като тези на ДАНС Борисов заяви, че сигурно има. На въпрос с превръщането на ДАНС в контраразузнавателна служба не се ли препречва пътя за разследване по висшите етажи на властта на две институции премиерът отговори, че от началото на създаването си НСС, която и в момента е в структурата на ДАНС, има информационно-аналитична дейност, тя никога не се е занимавала със задържане на лица, никога не се е занимавала с организираната престъпност. Затова винаги в света има разузнавателна и контраразузнавателна служба – едната се занимава навън, а другата вътре в територията на страната. Ние в момента имаме ДАНС, която да се занимава с корупция, с тероризъм – с всички ангажименти по трите структури, от които е съставена, заяви още премиерът Борисов.


Аз съм я подготвил София - имаме 33 общински съветници. Аз не съм акто Станишев и като премиер се грижа за София. Госпожа Фандъкова има по-малко пари, но ще успее. Пловдивският панаир се проверява, АЕЦ Белене - ако не се се намерят пари няма да я строим, искаме да го направим европейски проект, каза Борисов в отговор на въпрос, че си е променил мнението по някои възлови въпроси. Притесняваме с руски пари, с руски строители да строим Белене, Саркози ми казва защо не сте ни потърсили. сега в Белене са заровени над 1 милиард лева пари. Почти всеки ден говоря с някой от лидерите на Европа, говорих онзи ден и с г-н Барозу. те всички имат добро и разбиращо отношение към нас. Как да дадем тринайста заплата като няма пари - заем ли да теглим, зададе риторичен въпрос премиерът. Когато първите две години в София имаше трудности, а сега всичко върви. Така след две години ще изведа и страната, убеден е Борисов. Той ще оцени като успех като накрая на мандата си бъде оценен с 5, а не с 2 като Станишев. Тракия е приоритетната магистрала, средата на 2012 ще е готова, както и метрото Надежда Черни връх. магистрала са я забутали в планината - нищо не е станало, лош контрол, по АМ Струма ще направим два лота, но за съжаление без дефилето Кресна, което ще е над 1 милиард. Помните ли като станах кмет как всички говориха за провала на метрото и какво стана. На всички тези преди мен в последните години никой не им е търсил сметка, а на мен ми търсят всеки ден. Най-големият ми конкурент е Ахмед Доган, защото той е най- коварен. Той най-умно води си партията си - от мининмума прави максимума. Неговата партия беше сред най-успешните на изборите. Президентът Георги Първанов има още две години и няма право на втори мандат, не ми е конкурент, освен като институция. Според Борисов в момента от ПП Атака се държат най-коректно към него. Премиерът каза, че най-много се страхува да не продължи кризата, но вярва на прогнозите на Симеон Дянков, че ще е до пролетта.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа