Образувано е ДП по отвличането на Гунински

Софийска градска прокуратурата е образувало досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с отвличането на Румен Гунински, заяви за БГНЕС градският прокурор Николай Кокинов.
Още вчера вечерта прокуратурата е направила оглед на мястото на инцидента и към момента не се налагат повторни действия в района на арката на НСА. По всяка вероятност основната версия, по която се работи е отвличане с цел откуп. Продължават оперативно-издирвателните мероприятия от страна на органите на реда. До момента няма постъпило искане за откуп, заяви пред журналисти още градският прокурор Николай Кокинов. Логично е да има съмнения, че последните отвличания са дело на една група, коментира градският прокурор Николай Кокинов. Но това са само съмнения и не може да бъдем категорични докато не заловим извършителите не можем да ги обективираме, а другото са само пророкувания, допълни той. Отвличането явно стана доходен бизнес, допълни Николай Кокинов. Той допълни, че все още няма искане за откуп, но вероятно това е водещата версия за прокуратурата. По думите на Кокинов е несериозно 20-годишно момче, студент, с добра репутация да се е замесило в нещо лошо. В Софийска градска прокуратура отдавна е създадено специализирано звено, което да работи по случаи на отвличания, уточни Николай Кокинов. В него работят няколко прокурори и се обучават в тази насока. Но издирвателната дейност е на МВР, уточни градският прокурор. Основната версия е откуп, но има и други, съобщи още Кокинов. По думите му може да се касае и за някакво друго изнудване спрямо бащата. „Може и синът нещо да е прегрешил, но това са по-несериозните версии”, допълни прокурорът.
БГНЕС припомня, 22-годишният студент Румен Гуненски беше отвлечен около 20.00 ч. снощи в Студентски град в района на Национална спортна академия „Васил Левски”. Похитеният е син на бизнесмена Румен Гунински. който според публикации в печата е общински съветник от БСП в Правец и е собственик на фирма "Езтур". Той се сочи като крупен бизнесмен, който е известен с бизнеса с горива, строителство и туризъм, особено в Правец и Ботевград. Той бе обявен като агент на бившата Държавна сигурност. Агентурният му псевдоним е бил Гочев. Бащата Гуненски каза, че преди отвличането не са били отправени никакви заплахи нито към него, нито към негови близки. Той съобщи още, че никой не е искал и откуп.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа