Кадиев: Ако Бойко Борисов има някакви претенции към мен да ги каже

Ако Бойко Борисов има някакви претенции към мене да стане и да ги каже. Това заяви Георги Кадиев, кандидат за кмет на София от БСП при представянето на кампанията си, предаде репортер на БГНЕС.
„През 2007 година аз му направих данъците на София, за да ги ползва той, а не аз”, коментира Кадиев, отчитайки, че благодарение на това бюджетът на общината се е увеличил с 50 млн.лв. Той отбеляза, че няма лично да прави детски градини и да събира боклука – затова си имало експерти. Неговата работа е да ги контролира. „Първото нещо, което ще направя, ако бъдат избран за кмет е да сложа максимална цена на такситата”, каза още Кадиев. Ако бъде избран той ще определи максималната цена, която ще бъде определена в диалог с всички шофьори. Самият Кадиев призна, че преди са му поискали 8 лв на км пред х-л Радисън. „Къде е държавата и къде е общината в тази ситуация”, попита Георги Кадиев. Кадиев припомни, че общината е закъсняла с изграждането за Завода за битови отпадъци. Решението на проблема, според него, може да бъде втори завод тип регионален или използването на сортировъчни машини. Кандидатът обещава и срещи с гражданите да се провеждат редовно дори и в бистро „При кмета”, тъй като досега полицията на входа на Столична община е пречила на това. „Бързо да спрем мръсните бетоновози, бързо да направим велоалеите”, призова Кадиев.
Сред приоритетите му ще бъде и „да се погрижи най-после за кучетата на София”. „Ще го свършим по хуманен начин - не с избивания, а с увеличаването на приютите”, обещава червеният кандидат. Представените флаери на символично събитието с мото „Моята визия за София – смелост за промяна” и „София има право да бъде различна” съдържат приоритетите на Кадиев за управлението на София. Сред тях се акцентира върху „разумни икономии при използването на наличните средства при пълна отчетност и повишаването на събираемостта”. По отношение на транспорта, основни цели на червения кандидат са регулиране на достъпа на тежкотоварни камиони и бетоновози в центъра на София, определяне на нощен режим за зареждане на магазините в централната градска част, реорганизация на еднопосочното движение в центъра с цел облекчаване на трафика, освобождаване на тротоарите за пешеходците. По отношение на инфраструктурата - реформиране на звената на общинската администрация по разрешаване и контрол на строителството, изработване на план за развитие на северните райони, доизграждане на водоснабдителната и канализационна инфраструктура, старт на строежа на канализационна система в кв. Панчарево, кв. Суходол, кв. Драгалевци, кв. Симеоново, кв. Бояна, кв. Княжево, кв. Манастирски ливади, села от район Кремиковци, район Нови Искър и др.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа