Намериха изоставен Гунински, бащата отрича

Във вилна зона " Килиите" е намерен изоставен студентът Румен Гунински, научи БГНЕС. Бащата на младежа Румен Гунински-старши междувременно каза, че никой не го е уведомявал, че синът му е бил открит. По неофициална информация той получил sms, че ако иска сина му да е жив да даде 500 000 евро.
БГНЕС припомня, че 22-годишният студент Румен Гуненски беше отвлечен около 20.00 ч. на 19 октомври в Студентски град в района на Национална спортна академия „Васил Левски”. Похитеният е син на бизнесмена Румен Гунински. който според публикации в печата е общински съветник от БСП в Правец и е собственик на фирма "Езтур". Той се сочи като крупен бизнесмен, който е известен с бизнеса с горива, строителство и туризъм, особено в Правец и Ботевград. Той бе обявен като агент на бившата Държавна сигурност. Агентурният му псевдоним е бил Гочев. Бащата Гуненски каза тогава, че преди отвличането не са били отправени никакви заплахи нито към него, нито към негови близки. Той съобщи още, че до тогава никой не е искал и откуп. На мястото на инцидента веднага пристигнаха оперативни екипи на вътрешно министерство, които извършиха и първите огледи на място. Около жилищния блок, който се намира срещу арката на НСА, бе оградено. Там бе и генералният комисар на МВР Калин Георгиев. Гуненски е бил отвлечен пред очите на негов приятел, съобщи генералният комисар на МВР. Отвлеченият, заедно със свой приятел се е прибирал към жилището, в което живее, когато до тях е спрял бял микробус и от него са излезли три маскирани лица. Извършителите са нанесли няколко удара на момчето и на сила са го вкарали в микробуса като са се отправили в посока запад. Инцидентът се е случил пред очите на много хора, заяви по повод на инцидента комисар Георгиев. „Трябва да изследваме дали става въпрос за същата група или за подобна на тази, която тормози цялото общество от доста време”, заяви още Калин Георгиев. Видимите улики, останали, след като студентът е бил отвлечен, са мъжка спортна обувка и мобилен телефон.
Още на другия ден 20 октомври Софийска градска прокуратурата е образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с отвличането на Румен Гунински, заяви специално за БГНЕС тогава градският прокурор Николай Кокинов. Още в нощта на отвличането прокуратурата е направила оглед на мястото на инцидента и към момента не са се налагали повторни действия в района на арката на НСА. По всяка вероятност основната версия, по която се работи е отвличане с цел откуп, посочи тогава Кокинов. Според мен бандите, които се занимават с отвличания са повече от една, заяви директорът на Института по психология при МВР Неделчо Стойчев дни след похищението на студента.Търсят се богати хора, които могат да платят, каза Стойчев. Но парите, които витаят в медийното пространство са в пъти повече, отколкото реално се дават като откуп, каза тогава психологът Досега според него не може да се каже, че не е била успешна работата по отношение на отвлечените – в крайна сметка повечето хора бяха върнати живи и здрави, което е най-важното, напомни тогава Стойчев. Не трябва да се пречи на близките да платят исканата сума, каза Стойчев. Междувременно премиерът Бойко Борисов каза, че трябва да има специален закон за отвличанията "от една сктраничка" като за деянието законът предвиди 30 години затвор, а при смърт или малтретиране на поотлечения - до животна присъда.
Вчера 26 октомври стана ясно от МВР, че предната вечер микробус е бил открит опожарен в околностите на София. По първоначални данни той съответства на описанието на автомобила, с който е бил отвлечен Румен Гунински. Справка в регистрите на КАТ е установила, че превозното средство е било откраднато на територията на столичното Първо РУМВР.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа