Гледат дело за злоупотреби срещу бивш кмет на Велинград

Окръжният съд в Пазарджик ще гледа на 9 ноември от 9 ч. дело срещу Атанас В. временно изпълняващ длъжността кмет на Община Велинград, съобщават от пресслужбата на съда
Делото е образувано на 24.08.2009 год. по обвинителен акт на Окръжна прокуратура гр. Пазарджик против Атанас В. от гр.Велинград – временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Велинград.
Предявеното обвинение е за престъпление по чл.219, ал.3 във връзка с ал.1 от НК за това, че на 17.09.2005 год., в качеството му на длъжностно лице - временно изпълняващ длъжността Кмет на Община Велинград не е положил достатъчно грижи за управлението, ръководенето и стопанисването на повереното му имущество на стойност 11 421 706 лв., предназначено за преодоляване на последиците от интензивните валежи през м. юли – м. август 2005 год. в Община Велинград, като не е изпълнил правомощията си и е сключил договор по начин, по който да обезпечи евентуалните последици от неизпълнението му, а именно лишил е Община Велинград от възможността да задържи дължимата неустойка в размер на 10%, в случай на неизпълнение на договорените СМР от „Изпълнителя” „Транков БГ” ЕООД и от това са последвали значителни щети в размер на 28 000 лв. за Община Велинград, като деянието е извършени умишлено.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа