СГС ще заседава по делото за убийството на Андрей Монов

Състав на Софийски градски съд ще заседава по делото за убийството на 20-годишният Андрей Монов в центъра на София, съобщиха за БГНЕС от съда.
Подсъдим за убийството е Джок Полфрийман, който в нощта на 28 декември 2007 година наръгва с нож Монов. Трагедията се разиграва на площад “Света Неделя”. Срещу Полфрийман има повдигнато обвинение по член 116 година – за убийство по особенно жесток начин.
Съдебното заседание е от 9,30 часа.
БГНЕС припомня, че Джок Полфрийман е роден в Сидни на 13 октомври 1986 г. и според документацията е бил в България четири пъти. Той има средно образование и не е осъждан. Обвинен е в убийство и в опит за убийство по хулигански подбуди. На 28 декември 2007 г. Джок Полфрийман убива 20 годишният Андрей Монов, като го наръгва с нож в гърба. Фрийман е задържан от полицията и за нанасянето на телесна повреда на приятел на Монов. Пред съда австралиецът заявява, че при инцидента видял как група младежи повалили на земята човек от ромски произход и решил да се притече на помощ.
На 21 май 2008 година СофийсВки градски съд дава ход на делото срещу австралиеца Джок Полфрийман, обвинен в убийството на Андрей Монов, извършено на столичния площад Света Неделя на 28 декември 2007-а, и в опит за убийство на Антоан Захариев.
Приети са гражданските искове по 200 хиляди лева на родителите на Андрей Монов и 50 хиляди лева на Антоан Захариев. Към защитата на австралиеца се присъединява баща му - Саймън Полфрийман. В първоначалните си обяснения подсъдимият не се призна ва за виновен.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа