Алексей Петров: Службите използваха пост-тоталитарен модел за елиминиране на конкуренти чрез физическо отстраняване

Специалните служби използваха посттоталитарен модел за елиминиране на конкуренти, дори и чрез физическо отстраняване. Не мога да кажа имена, нека да изчакаме реакцията на комисията, но става дума за посттоталитарен модел, който е използван от специалните служби за елиминиране на конкурента, на опонента, чрез дискредитиране, а в краен случай и чрез физическо отстраняване, каза бившият съветник в ДАНС Алексей Петров след изслушването си в комисията за контрол на ДАНС, предаде репортер на БГНЕС.
По време на заседанието той е разказал всичко, което е сметнал за необходимо. Назовал е имена, дори е илюстрирал твърденията си „без труповете“, заяви той. Петров разказа, че през август 2008 г. е възникнал вътрешен конфликт в ДАНС.
БГНЕС пхрипомня, че преди срещата си в ПК петров каза, че ако след това, което ще кажа в комисията не бъдат предприети мерки ще изпълня обещанието си да назова сценаристи и актьори в тези големи сценарии и, разбира се, със сигурност ще кажа имена. На въпроса кой му е дал въпросния доклад на ДАНС, той отговори: „Казал съм, където трябва. Ако преценят компетентните органи, които вече знаят какво се е случило с предаването на този доклад, те могат да го оповестят“. Дойдох тук, за да се включа активно, има неща, които са важни и имам намерение да ги кажа тук, да се опитам да ги докажа, да ги илюстрирам разбираемо. Като пример мога да посоча оповестен в последно време в медиите и обсъждан модел на моделирани в прехода на политиката процеси, така както и отстраняване и ликвидиране на неподходящи хора. Не бих казал, че имам доверие на председателя на комисията Иван Костов, защото той показа, че злоупотребява с информацията, която получава тук. След това я интерпретира, даже бих казал, че дезинфромира обществото и гражданите, заяви Петров. Според него има неща, които обществото, трябва да знае и други, които не трябва да научава, защото пречат на националната сигурност. На въпрос има ли доказателства и носи ли документи относно ликвидирането на хора в страната, той отговори, че не носи никакви документи и има папка с празни листа, на които ако някой не го разбира, ще се опита да илюстрира твърденията си. Имам концептуални различия с това, което се случва сега и това, което сме правили, каза той.На въпрос дали ДАНС се занимава с несвойствени неща, Алексей Петров заяви – проблемът е , че твърдим нещо по отделно. Той обясни, че идва да твърди, но на така наречената кръгла маса са твърдели и други, трябва да се съберем заедно и може би тогава е необходимо да се чуят аргументите и в спора да се узнае истината.
Запитан дали Костов прави опит да го стресне, Петров отговори: „Казах, че това е маниер на Костов. Нима не е разбираемо, нима това не се отразява в медиите – не е някаква тайна, че Атанас Атанасов се притеснява, дали аз се занимавам с политика или не“.Ако не се вземат мерки, въз основа на това, което ще кажа в Комисията за контролиране на политико-икономически процеси в прехода чрез физическо отстраняване на хора, за да се постигнат определени цели, ще го кажа публично, посочи Петров.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа