Ахмед Доган: Няма да изскочи заекът, който търсят

Умишлено организиран опит за криминализиране на ДПС като политическа организация - така коментира в Силистра лидерът на ДПС Ахмед Доган скандала с поисканите имунитети на депутатите от Силистренско Гюнай Сефер и Митхат Табаков, предаде Дарик радио.
„Аз съм спокоен, защото знам за какво става въпрос. Явно продуцирането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, свързани с управлението на държавата", каза още Доган. Той се обърна към журналистите и с една молба: „Сканирайте проблема като скандал и в последствие ще се убедите, че оттам няма да изскочи заека, който управляващите търсят". ДПС-лидерът сравни сегашната ситуация със скандала около „прословутото барбекю". Според евродепута Филиз Хюсменова днешният случай и подобните напоследък, свързани с името на ДПС, не влияят добре на имиджа на страната в Европа, „още повече, че в момента се опитваме да печелим доверие и проекти", подчерта тя. Народният представител от Силистренско Гюнай Сефер, уличен в документни измами заяви, че не се притеснява от предстоящото разследване, тъй като през последните 10 години не е подписвал никакви документи във фирмите си. Днес в Силистра се провежда VІІ Областна отчетно-изборна конференция на ДПС, на която Гюнай Сефер ще бъде освободен от председателския пост заради избирането му за депутат, както е разписано в Устава на ДПС. „Аз съм спокоен, защото знам за какво става въпрос. Явно продуцирането на скандали е един от начините да се отклонява общественото мнение от съществените проблеми, свързани с управлението на държавата", каза още Доган. Той се обърна към журналистите и с една молба: „Сканирайте проблема като скандал и в последствие ще се убедите, че оттам няма да изскочи заека, който управляващите търсят". ДПС-лидерът сравни сегашната ситуация със скандала около „прословутото барбекю".
Според евродепутът Филиз Хюсменова днешният случай и подобните напоследък, свързани с името на ДПС, не влияят добре на имиджа на страната в Европа, „още повече, че в момента се опитваме да печелим доверие и проекти", подчерта тя. Народният представител от Силистренско Гюнай Сефер, уличен в документни измами заяви, че не се притеснява от предстоящото разследване, тъй като през последните 10 години не е подписвал никакви документи във фирмите си. Днес в Силистра се провежда VІІ Областна отчетно-изборна конференция на ДПС, на която Гюнай Сефер ще бъде освободен от председателския пост заради избирането му за депутат, както е разписано в Устава на ДПС.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа