Тотю Младенов се срещна с посланика на Израел

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов се срещна с посланика на Израел Ноах Гал Гендлер, съобщиха пресцентъра на МТСП.
На срещата двете страни изразиха желание за развитието на двустранните отношения между България и Израел и обсъдиха възможността за създаване на център за обучение и квалификация на работна ръка в България в областта на високите технологии. Министър Младенов запозна посланика с основните приоритети на МТСП за преодоляване на последствията от икономическата криза. Социалният министър каза, че по време на визитата си в Израел през октомври, се е срещнал с министъра на благосъстоянието и социалните услуги Ицхак Херцог и двамата са подписали Споразумение за прилагане на спогодба между България и Израел за социалната сигурност. Документът е първият международен договор между двете държави в областта на социалната сигурност за гарантиране на социалните права на лицата, работили в България и Израел.
В разговора министър Младенов информира Ноах Гал Гендлер, че е отправил покана към израелския си колега да посети България с цел активизиране на двустранното сътрудничество между двете министерства.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа