Лютви Местан : ДПС не се притеснява от проверки

ДПС не се притеснява от каквито и да е проверки, предизвикани от когото и да е, в това число предизвикани и от Иван Костов, за когото е знайно, че питае възможно най-нежните чувства към Ахмед Доган, заяви зам. председателят на парламентарната група на ДПС Лютви Местан, предаде репортер на БГНЕС.
“Ние сме най-заинтересовани тези проверки да бъдат извършени и приключени в срок, защотото смятаме, че тази тенденция непрекъснато да се продуцират скандали, свързани с ДПС наистина е проява на добре премислена стратегия за криминализирана на ДПС”, категоричен бе Местан. Според него трябва да се спре подобно тенденциозно отношение към ДПС и обеща, че от неговата партия ще помогнат за срочното приключване на всички проверки. Коментарите му бяха по повод на писмото от съпредседателя на Синята коалиция и председател на ДСБ Иван Костов до премиера Бойко Борисов. БГНЕС припомня, че в писмото от ДСБ настояват МВР да проследи в Агенцията по вписванията и Търговския регистър сделките за придобиване на имоти, за които има сигнали, че се ползват от ДПС, както и начина на плащане и източниците на финансиране на тези сгради. Иска се ДАНС да осъществи проверка на данните за наличие на пране на пари от притежателите на имотите. Според ДСБ трябва НАП да извърши ревизии на доходите, приходите и разходите и балансите на фирмите и лицата – собственици на имотите, а общините по местоживеене и ДНСК сда осъществят контрол за законността на строителството и събирането на местни данъци и такси. Става дума за имотите на ул. “Беловодски път” в кв.Бояна, парк “Росенец” в Бургас, в Суворово, село Дръндар, в Девин, спа хотел “Орфей”, в Тетевен – хотел “Каза Домини”. МВР и ДАНС трябва да разкрият източника на имота и сградата в село Дръндар.
Лютви Местан обясни и, че е говорил с главния прокурор и е получил уверение, че не са регистрирани обаждания от страна на Местан към Красьо Черния, но е имало обаждания от Красимир до Местан. Продължителността на разговорите е била от няколко секунди. Цялата информация по случая ще бъде предоставена на депутата и като писмен отговор от страна на главния прокурор. По думите на Местан sms-те от Черния към него са били вероятно реакция от това, че не е отговорил на обажданията му.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа