Тежка катастрофа причини смъртта на един човек, двама са тежко ранени

Тежка катастрофа отне живота на един човек, а други двама са тежко ранени, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.
Инцидентът е станал на пътя Пловдив- с.Чишнигирово. Сблъскали са се „Рено -Лагуна“, „Мерцедес“ и „Опел-Вектра“. Причината за катастрофата все още не е ясна.
Все още е спряно движението на МПС-та в района на тежката катастрофа, която стана Пловдив – с. Чишнигирово. Двамата ранени се намират в Университетска болница „Св. Георги“, съобщиха от здравното заведение. Все още не се знае какво е състоянието им. Един е загинал. Това потвърди пред БГНЕС говорителят на КАТ-Пловдив Ботьо Гергинов. Полицията отказа да даде повече информация по случая. Все още не са изяснени причините за тежкия сблъсък между три коли.
БГНЕС припомня, че днес около 14.30 часа на разклона за с. Моминско се сблъскаха три автомобила – "Мерцедес", "Опел Вектра" и "Рено Лагуна". Единият от ранените е млад мъж на около 20 години и е в добро състояние. Другият ранен е жена, която е в тежко състояние. Предстоят й две операции на корема.
Загиналият е на 26 години от Симеоновград. Ранената жена е негова леля. Тя е в тежко състояние, като кракът й е отрязан при катастрофата.
Двамата са се връщали от посещение от болница в Хасково. Младият мъж е карал колата, при което навлиза в насрещното движение и се блъска в идващото насреща „Рено Лагуна“, чиято скорост е била 140 км/ч. Шофьорът на "Лагуната" се е уплашил и се е опитал да избяга, но е бил заловен от полицаите. Катастрофата е станала на 40 метра от полицейски патрул. "Лагуната" е със софийска регистрация.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа