Трайчо Трайков не е в конфликт на интереси заради „Горна Арда”

Трайчо Трайков не е допуснал нарушение на Закона за конфликт на интереси в качеството си на лице, заемащо публична длъжност, изнасяйки на заседание на Министерски съвет на 2 септември 2009 година докладна за определяне на инвеститор на каскада „Горна Арда” – хидроенергийна компания „Горна Арда” АД.
Това решение на Парламентарната комисия за борба с корупцията оповести тази сутрин от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цецка Цачева, предаде репортер на БГНЕС.
БГНЕС припомня, че Трайчо Трайков преди да бъде назначен за министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на ГЕРБ, бе прокурист на "ЕВН България Топлофикация" и "ЕВН Електроразпределение". Дружеството кандидатства да влезе в проекта за каскада “Горна Арда” като инвеститор.
Парламентът гласува дневния ред за седмицата. Сред първите закони, които ще разгледат депутатите са: промени в Закона за ДДС, в Закона за физическите лица, за местни данъчни и такси, за корпоративното подоходно облагане, за акцизните и данъчни складове и други.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа